Český kapr.cz - home page
Český kapr » Vánoce a kapr

Vánoční kapr

K předvánočním přípravám neodmyslitelně patří obstarání vánočního kapra na štědrovečerní večeři. Nákup kapra na stánku, kterého si následně odnesete živého domů, patří k českým vánočním tradicím. Samozřejmě nejste odkázáni pouze na tento způsob nákupu, na trhu se například stále častěji objevuje čerstvé kapří maso ve formě opracovaných chlazených ryb.

Textová reklama

Zpracování vánočního kapra

Pokud si domů přinesete živou rybu, je nejlepší ji co nejdříve zabít a vykuchat, abyste jí ušetřily pobytu ve vaně. Vykuchaného kapra pak můžete skladovat až 4 dny při teplotě od 0 – 4 °C a vydrží čerstvý. Vlastní porcování kapra můžete odložit až na dobu těsně před kuchyňskou úpravou.

Čerstvý kapr na Vánoce

Pokud si budete chtít na Vánoce pochutnat na čerstvém kapřím mase, v dnešní době nejste odkázáni pouze na nákup živé ryby. Na vybraných stáncích s vánočními kapry můžete požádat o odborné usmrcení, vykuchání, případně i naporcování ryby anebo se můžete rozhodnout pro nákup již zpracovaných rybích výrobků (chlazeného kapra například v podobě podkov, půlek či filet), které najdete na pultech specializovaných rybích prodejen a ve větších supermarketech.

Díky moderním technologiím zpracování si můžete pochutnat i na štědrovečerním kapru bez kostí.

Více informací o prodejních místech s kaprem

Kuchyňská příprava vánočního kapra

Tradičním způsobem úpravy vánočního kapra je smažený kapr v trojobale podávaný s bramborovým salátem, kterému předchází rybí polévka. Pro přípravu štědrovečerního kapra však můžete využít i jiné kulinářské úpravy, pro inspiraci Vám přinášíme několik receptů na kapra a odkazy na stránky, kde najdete mnoho zajímavých receptů a informací o přípravě rybích specialit nejen z kapra.

Reklama
Recepty, videa, prodejní místa - Třeboňský kapr

Komentáře k článku

  1. Hello
    aka je moznost objednat kapra na vianoce do Los Angeles, 3 kg ? dekuji
    jana l

    Jana Ludwigova · 20.11.11 · #

 

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Vánoce a kapr

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON