Český kapr.cz - home page
Český kapr » Recepty a gastronomie

Porcování kapra

Poměrně jednoduchý postup porcování kapra je jeho rozdělení na podkovy, ze kterých pak můžete snadno odstanit ploutve a větší kosti.

Textová reklama

Z vykuchaného kapra nejdříve odstraníme hlavu a to sice řezem, který vedeme za skřelemi a prsními ploutvemi. Hlavu kapra pak můžeme využít na přípravu rybí polévky. Dále můžeme kapra rozdělit podélným řezem na půlky anebo příčně na podkovy. Při domácím zpracování kapra doporučujeme jednodušší a snadnější porcování na podkovy. Navíc z jednotlivých podkov lze snadno odstranit kosti.

Porcování kapra na podkovy

Kapra ostrým nožem rozdělíme na širší podkovy, při vedení řezu se vyhneme místům, kde jsou silné kosti ploutví a hřbetu. Z uříznuté podkovy pak snadno odříznete ploutve i s kostmi, které k nim přiléhají. Z podkovy pak odřízneme páteř, a získáme tak dvě porce ryby. Ty můžete využít již k vlastní kuchyňské úpravě. Pokud byste si však chtěli připravit kapra bez kostí, můžete odstranit i žebra a porci následně prořezat, aby se rozrušili i drobné kůstky. Ořez z kapra najde své využití pří přípravě rybí polévky.

Názornou ukázku porcování kapra si můžete prohlédnout na videu.

Video s návodem na porcování kapra

Reklama
Recepty, videa, prodejní místa - Třeboňský kapr

Komentáře k článku

  1. Tak jako minulé vánoce tak i letos mě Vaše instruktážní video pomohlo jako tahák u písemky! Tímto Vám chci poděkovat a popřát příjemné prožití vánočních svátků! Komentář i video sou FAKT SUPER!! Díky Laďa Brno!

    — Vladimír Skořepa · 23.12.10 · #

 

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Recepty a gastronomie

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON