Tradice Českého kapra je spojena s tradicí českého rybníkářství. Vánoční kapr je jednou z mnoha vánočních tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů.
V roce 2007 bylo evropskou komisí schváleno chráněné zeměpisné označení Třeboňský kapr. Ten je chován v čistém prostředí jižních Čech a jeho maso se vyznačuje vysokou kvalitou, nízkým obsahem tuku a specifickou chutí.
Přečíst článek Třeboňský kapr
Odkazy na internetové stránky s informacemi o kapru obecném.
Přečíst článek Odkazy kapr obecný
Za pomoci služby Google News, vám nabízíme nejrelevantnější články z tisku či internetových médií ve kterých bylo uvedeno slovo kapr. Občas se sice objeví článek který s rybou kaprem nesouvisí, ale i tak se ve výpisu článků vždy něco zajímavého najde.
Přečíst článek Články z tisku
Jak se zachovat, když kapr nevydrží cestu od stánku domů?
Přečíst článek Leklá ryba - co s ní
Nákup živé ryby patří v České republice k nejoblíbenějšímu způsobu nákupu kapra a to především díky vánočním tradicím. Čerstvé kapří maso si však můžete obstarat i jiným způsobem.
Přečíst článek Živá Ryba
Gastronomickou specialitkou jsou uzené ryby. Uzený kapr je vhodný ke konzumaci v rámci studené kuchyně, nebo i pro přípravu teplých pokrmů.
Přečíst článek Uzená ryba
Jak nakládat se zmrazenou rybou a na co dát pozor při skladování v domácí ledničce?
Přečíst článek Zmrazená ryba
Hlavním přínosem kapřího masa v našem jídelníčku je pozitivní působení na prevenci civilizačních chorob. Zdravotní účinky se projevují i v dalších oblastech.
Přečíst článek Ryby - nedílná součást zdravé výživy II.
Penzion Třeboň: Využijte nabídku ubytování v gastronomií a lázeňstvím proslaveném městě rybníkářů.
Rybaření chaty a chalupy: Chaty pro rybaření s nedalekými revíry pro sportovní rybaření. Chytejte ryby na dovolené.
FISH MARKET a.s.: Prodej ryb a výrobků z ryb.
Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.